Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

DREAMS!



We grow great by dreams. All big men are dreamers. They see things in the soft haze of a spring day or in the red fire of a long winter's evening. Some of us let these great dreams die, but others nourish and protect them; nurse them through bad days till they bring them to the sunshine and light which comes always to those who sincerely hope that their dreams will come true.


Woodrow Wilson

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης

Αν στέρηση είναι να μην έχω αυτό που επιθυμώ, ανικανοποίητο είναι να έχω μεν αυτό που επιθυμώ αλλά να μη μου προσφέρει τη γεύση που περίμενα να μου προσφέρει. Η απόκτησή του να αποδεικνύεται απογοητευτική. O άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου. Κι αν, όταν στερείσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι και να προσδοκάς, μέσα στην ανικανοποίητη καθημερινότητα, τις απανωτές απογοητεύσεις -όχι απ' αυτά που δεν έχεις αλλά απ' αυτά που έχεις- δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις. Από παντού ακούς χείλη πικρά να συμπεραίνουν πως δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες, φιλότιμο. Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. Γεμίζουμε μονάχα απ' την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Ακόμα κι η ψυχή, διά της απωλείας της κερδίζεται. Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητά μας στο συναίσθημα; Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή γι' αυτό κι η καρδιά είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που τη στενεύει. Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκεις αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάς, προϋποθέτει μεταστροφή της εγωιστικά εκπαιδευμένης προσωπικότητάς μας κάτι τέτοιο. Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη.
Σελ: 328
*απο το βιβλιο "Το φαντασμα της αξοδευτης αγαπης" της Βαμβουνάκη Μάρω * 

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Χορεψε στα βηματα μου (:

Τι να πω για τον χορο; Εχει γινει πια ενα με μενα οταν ασχολησε με αυτο απο 3 ετων εχει γινει ενα με το αιμα σου και ειναι πια ενα κομματι του εαυτου σου, ισως και ο ιδιος σου ο εαυτος.
Οι τελευταιες μερες μου δεν ηταν και τοσο ευχαριστες ειχαν πολλες στεναχωριες, θυμο αλλα και απογοητευση γι αυτο αποφασισα να αφησω πισω μου ολα τα εικονικα που νομιζα πως μπορουν να με κανουν χαρουμενη και να με χαλαρωσουν και περασα σε ποιο ουσιαστικα πραγματα οπως τα να ανακτισω μια φιλια ετοιμη να ραγισει.(ξεφυγα απο το θεμα:$) 
Με τον χορο εκφραζεσε αναλογα με το ειδος που χορευεις, αναλογα με το υφος, τις κινησεις και την επιδωση σου μπορει να καταλαβει καποιος την ψυχικη σου διαθεση.Προσωπικα ο χορος με εχει βοηθησει σε πολλες δυσκολες στιγμες μου, ειναι ο "καλυτερος μου φιλος" και ειναι παντα εκει ξερω οτι μπορω να βασιστω πανω του σε καλες και ασχημες στιγμες! Δεν ειναι μονο ομως στα χορευτικα βηματα που σε βοηθαει αλλα και στα βηματα της ζωης, χορευοντας τοσα χρονια αλλα και αγαπωντας αυτο που εχεις επιλεξει να κανεις σαν χομπυ σε βοηθαει να πατας γερα και να στηριζεσε στα δικα σου ποδια και οχι σε καποιον παρτενερ που ειτε εχεις διαλεξει εσυ ειτε εκεινος με τον ενα ή με τον αλλο τροπο το δικο σου ενστικτο και τα δικα σου ποδια θα σε βοηθησουν να κρατησεις ισσοροπια στην ζωη σου στηνοντας ολο σου το σωμα ετσι ωστε να ειναι σε αρμονια και τιποτα μα τιποτα να μην παει στραβα. Μα αν συμβει κατι ή κατι παει στραβα να ξερεις με μια απλη αλλα καθοριστικη κινηση να επανελθεις στην αρχικη σου σταση και κατ επεκταση στην ψυχοσυνθεση σου! 

Για τους λατρεις του χορου που με τον ενα ή με τον αλλο τροπο τους κανει να εκφραζονται και να "μιλανε" με χορευτικες κινησεις, γιατι η ζωη ειναι μια αρμονια κινησεων αν πεσεις δεν ειναι δυσκολο να σηκωθεις αλλα ειναι δυσκολο να το χειριστεις οταν σηκωθεις.
Να και κατι που ειδα: " Η ζωη δεν ειναι να καθεσε να κοιτας την καταιγιδα περιμενοντας να περασει, αλλα να βγεις εξω να χορεψεις" 

*νελη*

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Gossip mania!

Εχει γινει πλεον εμμονη:)
Ωωω ναι αναφερομαι στην σειρα "προτυπο" ολων ή αν θελετε σχεδον ολων των κοριτσιων "Gossip Girl" ειμαι και γω ενα απ' αυτα τα κοριτσια που ανυπομονουν για ενα επεισοδιο!
Ολα ξεκινησαν ενα μεσημερι του φετινου καλοκαιριου στο χωριο μη εχοντας τι να κανω ανοιξα να χαζεψω τηλεοραση και επεσα πανω σ αυτο! Με εντυπωσιασε αρκετα μπορω να πω. Ρουχα υψηλης ραπτικης τελεια συνδιασμενα μεταξυ τους, πανεμορφα κοριτσια και αγορια σε ενα σχολειο που δεν θυμιζει ουτε καν αγγιζει τα δικα μας δεδομενα ηταν καποια απο τα πραγματα που αρχικα με "τραβηξαν" στην επιτιχημενη αυτη σειρα! Αλλα τωρα εχει γινει εμμονη πια και πιο πολυ απ ολες η "Serena" μα ποσο ομορφη μπορει να ειναι μια κοπελα! Τα παντα πανω της ειναι αρμονικα φτιαγμενα τα ρουχα που φοραει τα μαλλια της τα παντα:$
Λεγετε βεβαια οτι το στυλ της Serena για την σειρα εχει εμπνευστει απο την Kate Moss αυτο σημαινει πως αναμιγνυει πολλα στοιχεια απο "vintage look" μαζι με ενα βλεμμα "boho chic" με "rocker-chick".Oπως το "fashion icon" της Kate Moss δεν φοβαται να φορεσει κατι τρελο και πανω της να δειξει το ιδιο τελειο! Παρτε μια γευση απο μοναδικο στυλ :)

αγαπημενη:$









 

Δεν τελειωνω ομως εδω αν και λατρευω την Serena και τον Dan το αγαπημενο μου ζευγαρι ειναι ο Chak & η Blair πραγματικα ειναι ενα ζευγαρι που εχει περασει τοσα αλλα ειναι μαζι και θα καταληξουν μαζι το πιστευω(Α) 
αυτα για σημερα αν θελετε περισσοτεραα μπορειτε να μπειτε εδω (Λ)

"xoxo gossip girl"

*νελη*